امروز :
Skip to main content

📝 #آیت‌الله_مظفری | مسجد حضرت علی اکبر (ع) قزوین | ۲۲تیرماه۱۴۰۴

1️⃣ اولین ویژگی عجله و شتابزدگی است؛
خیلی از مشکلات ناشی از عجله هستند، عجله کردن در تصمیم‌گیری در کارهای مهم زندگی مانند ازدواج، انتخاب شغل و خرید خانه و ماشین اشتباه است، گاهی عجله باعث می‌شود انسان یک عمر مبتلا به انواع مشکلات شود و راه گریزی هم نداشته باشد، چون موقع انتخاب عجله کرده است.

برای مثال جوانی، فردی را دیده و برای ازدواج پسندیده است و دیگر توجهی به صحبت‌های بزرگ‌ترها نمی‌کند و چشمانش را می‌بندد و می‌گوید من فقط فلانی را می‌خواهم، یا در خرید خانه عجله می‌کند و بعد متوجه می‌شود که این خانه مناسب نبوده و ضرر می‌کند.

یا امروزه می‌گویند منشأ بسیاری از تصادفات جاده‌ای، سرعت غیرمجاز است، سرعت غیرمجاز همان عجله است، بنابراین باید عجله و شتابزدگی را از خود دور کنیم و با تأمل حرکت کنیم و تصمیم بگیریم تا به مشکل برنخوریم.

2️⃣ دومین ویژگی لجبازی است؛
گاهی می‌بینیم این لجبازی‌ها بین همسران، همکاران یا همسایگان باعث می‌شود بر سر مسائل کوچک، کار به جاهای باریک کشیده شود، در حالی که اگر یک نفر در این میان کوتاه بیاید، مشکلات حل می‌شود.

گاهی می‌بینیم دو برادر و خواهر چند ده سال با هم قهر هستند و هر کدام منتظر می‌ماند تا دیگری بیاید معذرت‌خواهی کند، هیچ‌کدام هم حاضر نیستند کوتاه بیایند، باید این لجبازی‌ها را کنار گذاشت.

3️⃣ سومین ویژگی عُجب و خودپسندی است؛
آدم ذاتا خودش را دوست دارد، اما این حب ذات نباید به خودپسندی کشیده شود، خودپسندی یعنی من فقط عاشق کار و فکر خودم هستم، به گونه‌ای که دیگر حاضر نیستم نظر دیگران را گوش کنم، کسی هم حق ندارد از کار من ایراد بگیرد، این خودپسندی است و سر انسان را به سنگ می‌زند، انسانی که دچار خودپسندی می‌شود، قطعا به مشکل می‌خورد.

4️⃣ چهارمین ویژگی سستی و تنبلی است؛
جوانی تنبلی می‌کند و درس نمی‌خواند، کار هم نمی‌کند، این آدم آینده خوبی نخواهد داشت، یا کسی در رعایت مسائل بهداشتی تنبلی می‌کند و گرفتار و مریض می‌شود، کسی هم ممکن است در عبادت تنبلی کند، البته کسی که در مورد امور دنیوی تنبلی می‌کند، بی‌شک در مورد امور اخروی تنبل‌تر است، ان‌شاءالله همه ما عامل به این روایت امیرالمؤمنین (ع) باشیم.