نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه قزوین ضمن حضور در دبیرستان پسرانه نمونه دولتی علامه جعفری (ره) و اقامه نماز ظهر و عصر، با دانشآموزان به گفتوگو پرداخت و به سؤالات و شبهات آنها پاسخ داد.
آیتالله حسین مظفری در این نشست صمیمانه اظهار کرد: مرحوم علامه جعفری با اینکه از نظر علمی در سطح بسیار بالایی قرار داشتند، اما بسیار متواضع بوده و ظاهرشان طوری بود که اگر کسی ایشان را میدید شاید تصور میکرد او یک روحانی ساده و با سوادی مختصر است.
امام جمعه قزوین اظهار کرد: گاهی انسان متوهم میشود و به محض اینکه چند کار خیر انجام میدهد فکر میکند خیلی رتبه بالایی دارد و ممکن است دچار خودپسندی شود، لذا در روایت داریم که آفت کار خیر عُجب و خودپسندی است.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین عنوان کرد: گاهی انسان ممکن است مرتکب خطا و گناهی شود و بعد پشیمان شود و توبه کند، چنین فردی به خدا نزدیکتر است نسبت به کسی که کار خیری میکند و دچار عُجب و خودپسندی میشود.
وی بیان کرد: دکتر لگنهاوزن اهل آمریکا هستند، ایشان پروفسور فلسفه بوده، سالهاست به ایران آمده و هیئت علمی مؤسسه امام (ره) در قم هستند، ایشان در آمریکا استاد دانشگاه بودند، یک دانشجوی ایرانی داشتند، زمانی که جنگ عراق علیه ایران آغاز شد، این دانشجو به استادش گفت من میخواهم به ایران بروم، جنگ شده و به کشور ما حمله کردهاند.
آیتالله مظفری خاطرنشان کرد: استادش به او گفت مگر شما ارتش ندارید؟ دانشجو گفت بله ارتش داریم، اما بالاخره ما هم وظیفه دینی خود میدانیم که از کشورمان دفاع کنیم؛ بنابراین به ایران آمد و قبل از آن استادش را با نهجالبلاغه آشنا کرده بود و این استاد خطبههای نهجالبلاغه را تا حدودی خوانده و خوشش آمده بود و کمکم مسلمان شده بود.
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: زمانی که این شاگرد به ایران آمد و در دفاع از وطن شرکت کرد، پس از مدتی شهید شد، استادش علاقه خاصی به ایران و ایرانی پیدا کرده بود، بنابراین به ایران آمد و در اینجا ماندگار شد.
وی تصریح کرد: دختر دکتر لگنهاوزن هم فلسفه خوانده و دکترای فلسفه دارد، یک روز برای پدرش نامه مینویسد و میگوید پدرجان ادله اثبات خدا را در غرب زیر سؤال میبرند، در فلسفه اسلامی آیا ادلهای وجود دارد که خدا را اثبات کند یا خیر؟ پدرش میگوید بله، برخی از ادله واقعا منطقی هستند، اما من برای خودم دلیل جداگانهای دارم.
امام جمعه قزوین یادآور شد: پدر میگوید دلیلی که من برای خودم دارم این است که حضرت علی (ع) خدا را قبول دارد، یعنی آن علی (ع) که من از طریق نهجالبلاغه او را شناختم و فهمیدم که در اوج و قله معرفت و حکمت است، وقتی او خدا را قبول دارد، من هم میگویم خدا قطعا وجود دارد.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین یادآور شد: من و شما بهعنوان شیعیان امیرالمؤمنین (ع) چقدر با نهجالبلاغه آشنا هستیم و چقدر با این کتاب نورانی انس گرفتهایم؟ ما سال نو را با روزهای متعلق به امیرالمؤمنین (ع) آغاز کردیم، جا دارد انشاءالله از این فرصت جهت آشنایی بیشتر با نهجالبلاغه استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: اگر روزی نهایتا ده دقیقه ترجمه نهجالبلاغه را بخوانید، طی کمتر از یک سال کل این کتاب نورانی را میخوانید و بهرههای بسیار فراوانی خواهید برد.
آیتالله مظفری عنوان کرد: اگر کسی دلیل مسلمانی ما را بپرسد، باید او را به قرآن کریم ارجاع دهیم، این کتاب ادعا میکند از طرف خدا نازل شده است، ممکن است کسی نپذیرد و بگوید از کجا معلوم که این کتاب از سوی خدا نازل شده است؟ خدای متعال در آیه 23 سوره بقره میفرماید اگر شک دارید که این کتاب از طرف خداست، همهتان دست به دست هم بدهید و یک سوره مانند سورههای قرآن بیاورید.
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: خداوند در آیه 24 سوره بقره نیز میفرماید اگر نتوانستید سورهای مانند سورههای قرآن بیاورید، که البته هرگز نخواهید توانست، پس ایمان بیاورید و از کفر، ناسپاسی و دشمنی پرهیز کنید.
وی خاطرنشان کرد: این قرآن 1400 سال پیش در منطقهای نازل شده است که فقط 17 نفر در آن در حد خواندن و نوشتن سواد داشتند و بر قلب پیامبر (ص) نازل شده است، پس از 1400 سال اگر همه دانشمندان عالم جمع شوند نمیتوانند سورهای مانند آن بیاورند، بنابراین باید یقین کرد این کتاب کار بشر نیست، در طول این 1400 سال هم با همه تلاش و هزینهای که کفار و مشرکین برای از بین بردن یا تضعیف اسلام انجام دادهاند، نتوانستهاند یک سوره مانند قرآن بیاورند، این ما را به اطمینان میرساند که این کتاب از سوی خدا نازل شده و معجزه پیامبر اسلام (ص) است.
امام جمعه قزوین تأکید کرد: حال ببینیم موضع ما نسبت به پیامبران پیش از حضرت محمد (ص) چیست؟ خداوند در انتهای سوره بقره تکلیف ما را در این زمینه مشخص کرده و فرموده ما به همه پیامبران گذشته ایمان داریم، چون معلمان بشر بودهاند، اما اکنون موظفیم پیرو آخرین پیامبر (ص) و آخرین معلم بشر باشیم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین در پاسخ به سؤال یکی از دانشآموزان در خصوص ویژگیهای سورههای قرآن تصریح کرد: چند ویژگی در سورههای قرآن است، یکی از آنها فصاحت و بلاغت است، یعنی از نظر لفظ و معنا در اوج زیبایی است، ما چون زبانمان عربی نیست، شاید این جهت را خیلی درک نکنیم، اما عربها به خوبی این معنا را میفهمند، همچنین قرآن از نظر استحکام معنایی و از جهت خبر دادن از گذشته و آینده، مطالب علمی و همه جهات دیگر دارای اعجاز است.
وی یادآور شد: بنابراین سورههای قرآن هم در اوج فصاحت و بلاغت بوده و هم از جهت محتوایی در سطحی هستند که بشر عادی نمیتواند مطلبی مانند آن را بیان کند، موسیقی قرآن موسیقی خاصی است که روی دل و جان انسان تأثیر معنوی میگذارد.
آیتالله مظفری اظهار کرد: سید قطب یک دانشمند مصری عربزبان است، ایشان میگوید در یک سفر دریایی بودیم، روز جمعه بود، رفقا در عرشه کشتی گفتند بیایید نماز جمعه بخوانیم، با ناخدا هماهنگ کردیم، چند نفر شدیم، من خطبه و نماز جمعه را خواندم، بعد از نماز چند نفر اطراف ما نشسته بودند و با تعجب به ما نگاه میکنند، یک خانمی هم در میان آنها نشسته بود و گریه میکرد.
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: پس از نماز این خانم به سراغ من آمد و گفت من زبان عربی بلد نیستم، متوجه نمیشدم شما چه میخوانید، اما در لابلای صحبتهایتان چیزهایی میگفتید که با دل و جان من بازی میکرد، آنها چه بودند؟ دقت کردم و دیدم آیات قرآنی که من در لابلای صحبتهایم خواندهام ایشان را تحت تأثیر قرار داده است.
وی بیان کرد: انشاءالله همه ما با قرآن و نهجالبلاغه بیشتر آشنا شویم، امیدواریم خداوند هر چقدر بر عمر ما میافزاید، بر علم، معرفت، ایمان و قرب ما به خودش نیز بیفزاید و دست ما را از دامان امیرالمؤمنین (ع) و فرزندان معصوم آن حضرت کوتاه نکند.




